- Összetevői természetes eredetűek. - Ezt a feltételt elég sok termék teljesíti, mondhatni ez egy kiindulópont.
- Ne tartalmazzon semmilyen felesleges adalékot, még ha az aktív hatóanyag olyan jó is.
- Az aktív hatóanyagot képes legyen a szervezet feldolgozni, hasznosítani. - Tehát olyan termesztés, feldolgozás, kinyerési eljárás, csomagolás, stb. folyamatokon menjen keresztül, ami biztosítja a maximális biológiai hasznosulást. Itt is sok termék alapszintűnek mondható, mert bár ugyan megvannak benne egyesével pl. a búzafű, lucerna, zöldárpafű, csalánlevél, papaya, zöldtea, kapor, petrezselyem,stb., de csak egy egyszerű szárítási, őrlési folyamaton mennek keresztül. Ehhez képest pl. egy-két fermentációs eljáráson átesett alkotórész nagyságrendekkel jobb biológiai hasznosulású.
Számos más feltételnek teljesülnie kell - pl. nem utolsó szempont az egyén számára elfogadható ár-érték arány (árösszehasonlítás!) - melyekről a Melyek a jó és hatékony táplálék-kiegészítők? cikkben olvashatsz. Érdemes megnézni és kalkulálni!
Tartalomjegyzék:
- Mitől függ, hogy jó-e egy vitaminkészítmény, vagy egy táplálék-kiegészítő?
- Honnan tudhatjuk meg mindezeket?
- -Az általános összetételből:
- -Mire figyeljünk?
- -Az aktív összetevők hatóanyagtartalom szerinti (RDA% felsorolásával) felsorolásából
- A milligramm a tömeg mértékegysége és nem a biológiai aktivitásé!
- -Miért van ez így?
- -Akkor miért nem így készül az összes vitamin?
- Amit a címke nem árul el soha
- Így kell kinéznie egy tökéletes összetételű terméknek