HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Amire minden baba vágyik: az anyatej

2010.02.21. 23:40 Makk.Marci

Még mindig vannak házaspárok, akiknek nem egyértelmű, hogy mennyivel jobb anyatejjel tápláni csecsemőjüket, hiszen nincs is egészségesebb annál, mint amikor az újszülött baba egészen a saját maga által eldöntött ideig szopizik. Persze vannak kivételek, de az esetek nagy többségében az édesanyán múlik, hogy egyáltalán akarja-e szoptatni gyermekét, vagy sem. Tehát miért is jó a szoptatás?


Amire minden baba vágyik: az anyatej


Tartalom:




Néhány reagálás a hozzászólások közül:
 

A kórházban hallottam olyan kismamát, aki azt mondta, hogy ő már úgy viszi haza  a babáját, hogy megveszi a tápszert, nehogy úgy járjon, hogy elapad a tej, és nem tud mit adni a gyerekének. Szerintem, ez nagyon rossz gondolkodás, hiszen tényleg vannak időszakok, mikor kevesebb a tej, és akkor gondolom, könnyebb a tápszerhez nyúlni, mint gyakrabban mellre tenni a picit.
 

Gyakran okoskodó felnőttek veszik körül az újdonsült anyukát, akik minden sírásra ráfogják, hogy éhes a gyerek, a tapasztalatlan anyuka meg el is hiszi. Aztán ha egyszer kipróbálják a tápszert, elkezdődik egy ördögi kör.


További cikkek a témában:
 

komment

Címkék: táplálkozás immunrendszer gyermekáldás

süti beállítások módosítása