Kik voltak őseink, kihez tartozunk, milyen gasztronómiai kultúrájuk volt? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések megválaszolására vállalkozott kedvenc kis csapatom egyik hölgy tagja, Boltos Emőke, egy sokak számára is érdekes cikksorozatban, Ősmagyarok konyhája címmel.
Nekem a gulyásleves és a pörkölt jut így egyből eszembe, mint igazi (?) magyar étel, de még soha nem gondolkodtam el rajta, hogy vajon miért ezek, illetve miért úgy csinálják, ahogy csinálják, zsírosan, fűszeresen... És persze a gulyásleves is jó sok hússal, és forrón az igazi.
Ősmagyarok konyhája - tartalomjegyzék:
- Szakmai oktatás, a mai magyar konyha
- Miért érdekes ez?
- Mi történt ezután?
- Mi a helyzet ma?
- A honfoglalás kérdése. Egy honfoglalás- kettős honfoglalás? Honfoglalás vagy hazatérés? Avagy kiket találtak itt elődeink?
- Beszédes nyelvünk
- Fel tudjuk-e fogni egyáltalán, hogy mit jelent ez?
Folytatás:
- Az ősmagyarok konyhája - 2. rész (Az ősi magyarság istenhite)
- Az ősmagyarok konyhája - 3. rész (szer-etet)
És a mai állapotokról egy kis ízelítő oknyomozás:
A történet folytatódik, avagy mi lesz veled műkaja?
További oldalak: