HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Miért betegszünk meg?

2010.12.15. 21:56 Makk.Marci

El szoktál gondolkozni egy-egy betegség tünet megjelenésekor, vagy apró kellemetlenség, baleset előfordulásakor, hogy miért is kaptad? Nem gondolok nagy dolgokra, csak éppen bevered a lábad valamibe, stb.

Egy nagyszerű test-lélek-szellem témahármast összefoglaló iromány olvasható A betegségnek egyetlen célja, hogy egészségesek legyünk c. cikkben. (Alább részletezem is az ajánlott és felhasznált irodalmat!) Számos kérdést felvet a cikk: mit jelent egyáltalán, hogy egészségesek vagyunk, vagy éppen betegek; milyen folyamatok indulnak meg, ha az ember kibillen az egyensúlyi helyzetéből; az egyes fokozatokat hogyan ismerhetjünk fel, és mit tehetünk a "visszabillenés" elősegítése érdekében.
 

"Kiváncsi vagyok, hányan kapnak rá! Remélem sokaknak segít. És elhiszik végre, hogy minden csak gondolkodás kérdése. És hogy minden változtatható."


A felhasznált irodalom  is megér egy misét:
Thorwald Dethlefsen és Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez
Rüdiger Dahlke: Sorsfordulók
Rüdiger Dahlke: A betegség mint szimbólum
Thorwald Dethlefsen: A sors mint esély
Pósa Lajos: A betegség mint pótcselekvés
Kurt Tepperwein: Mit árul el a betegséged?
Váradi Tibor: Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai (I., II., III. kötet)

komment

Címkék: érdekesség alapmű

süti beállítások módosítása