HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Egészséges a tej?

2010.04.14. 16:04 Makk.Marci

Végül is a tej egészséges vagy nem? Egyes kutatók szerint (pl. Dr. Fekete Sándor György) az emberi szervezetnek szükséges összes vitamin és nyomelem megtalálható benne (kivéve egyet-lásd a cikkben). Miért igyunk hazai tejet, és miért ne igyunk csökkentett zsírtartalmú tejet?
Milyen tejet igyunk? Szarvasmarha-, tehén-, bivaly-, nyúl-, juh- vagy kecsketejet?
Mitől fehér és mitől sárgás egy tej színe? Féljünk-e a tejben levő bacilusoktól, kórokozóktól, mérgező anyagoktól, antibiotikumoktól, radioaktív anyagoktól?
A zsíros tejtől magasabb lesz-e a koleszterin-szintünk; az érelmeszesedés, agyvérzés vagy szívinfarktus kockázata nőhet-e? Érzékenység, allergia kialakulhat? Bírja-e a szervezetünk a tejcukrot bontani? 

Rengeteg kérdés... És mindre válasz található az

Amit a tejről tudnunk kell... - Dr. Fekete Sándor György c. cikkben.


A tőgymeleg tej fantasztikus. Igaz, aki még nem próbálta, annak túl erős lehet az íze. Olyan ez, mint amikor valaki egész életében csak kétszersültet evett, majd egy minden finomsággal megszórt süteményt kóstolna. A frissen fejt tejben minden benne van: az összes vitamin, nyomelem, antimikrobás vegyület, a rákellenes konjugált linolsavak.


Hasonló témájú cikkek:


További oldalak:

komment

Címkék: táplálkozás érdekesség immunrendszer házi praktikák

süti beállítások módosítása