HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

A gyermekek egészségtudatának kialakítása

2010.04.12. 16:33 Makk.Marci

Ha jót akarsz gyermekednek (és magadnak is) az elválasztás után azonnal kezd el az egészséges ennivalókra történő szoktatást, mert később már sokkal nehezebb lesz ez a fajta egészségtudatosság kialakítása. Persze sokkal könnyebb megvenni a boltok polcairól a kész édes-finomságokat, műkajákat, de kérdem én: mi közük van azoknak a konzervált kajáknak az élőhöz, a táplálóhoz? Az ízesített tejpépek, krémtúrók, gyerek-pudingok, tejszeletek, bébiételek, babapiskótáknak?
 

 


Sajnos le kell lombozzak mindenkit: a manapság a boltok polcain található, kicsi babáknak és kisgyermekeknek szánt, konzerv, vagy dobozolt halott műtáplálékok után a kicsik túlnyomó többsége nem fogja kitörő lelkesedéssel fogadni a valódi zöldségekből, gabonából, hüvelyesekből készített friss ételeket!

Egyszóval, az én meggyőződésem az, hogy a bolti félkész, és sok esetben cukros ételek – mégha kicsiknek szánják is őket – eleve vakvágányra vezetik a gyerekek ízlésvilágát! Nagyon óvnék mindenkit ezek használatától, bármilyen meggyőző csomagolásban is kínálják ezeket nekünk a gyártók, kereskedők.

 

Az egészségtudatosságra nevelés körébe azonban még rendkívül sok dolog belefér, például a testünk felfedezése, az előítélet-mentesség, félelmeink legyőzése,  egészségesség-betegség, stb., ahogy a

Gondolatok az anyaságról - 5. rész: A gyermekek egészségtudatának kialakításáról

cikksorozat következő részéből kiderül.



További részek:


További oldalak:

 

komment

Címkék: táplálkozás gyermek otthon immunrendszer gyermekáldás házi praktikák

süti beállítások módosítása