HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Menzakaja, iskolák táplálkozási és egészségügyi környezete

2010.03.30. 08:53 Makk.Marci

Micsoda videók?! És a szülőknek csak egy kis része panaszkodik, hogy ilyen ellátásban van része a gyermekének. Hiába próbálnak esetleg valami egészségesebbet kitalálni a dietetikusok, az élelmezéssel foglalkozó vezetők, ha a gyerekeknek nem ízlik - mivel többségük otthon sem eszik egészségesen. Ezen (is) kellene változtatni!
Tehát a Menzakaja - Iskolák táplálkozási és egészségügyi környezete... cikk szerint felmérés készült 3000 magyarországi iskolában - a büfékről, automatákról és a menzákról.

Tartalom:
1. rész: Sült oldalas, bélszínroló, ég veled
2. rész: Egyetek gyorsabban, jönnek az alsósok!
3. nap: A szülők fenemód ki vannak feszítve
4. nap: Teri néni is megette, te se fogsz belehalni
5. nap: Ezt úgy hívják, szuperpempő



Egyébként a cikknek helyet adó kedvenc oldalamon, mely az egészséges életmód kialakításában tud segíteni a regisztrálással bizalmat adó embereknek, szóval van olvasóik között néhány anyuka, aki megismerte már saját tapasztalatból a közétkeztetés helyzetének pokoli bugyrait:

A történet folytatódik, avagy mi lesz veled műkaja?

Nem tudom elfogadni, hogy vannak saját személyes tapasztalaton alapuló elveim az egészséges életmóddal kapcsolatban, amit követünk itthon, követ a barátaink nagy része és még ki tudja hányan itt az éteren keresztül és a saját gyerekeimet rákényszerítik, hogy porkaját egyen tele adalékokkal??? Egyszerűen nem tudom elfogadni!

 


További, témába vágó cikkek:

komment

Címkék: táplálkozás gyermek érdekesség

süti beállítások módosítása