HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

A kicsik egészséges táplálásáról - gondolatok az anyaságról

2010.03.19. 23:39 Makk.Marci

Gyakorló kisgyermekes anyukák számára - szerintem - egy hihetetlenül hiánypótló cikk jelent meg arról, hogy mit is adjanak gyermekünknek, ha a természeteshez közeli táplálékkal szeretnék erősíteni a kicsi immun- és idegrendszerét, illetve előkészíteni őket a kisiskolás és a további korokra. Ez egy nagyon nehéz időszak, nincs még a gyermekek részéről észérv, vagy még beszélni sem tudnak, hogy miért nem esznek meg valamit, ami egyébként tápláló lenne. Pedig ilyenkor lehet megelőzni igazán a későbbi, tizen-, huszonéves években kezdődő-előjövő betegségek kialakulását.

Gondolatok az anyaságról 3. rész: A kicsik egészséges táplálásáról (I. rész)

 

De ha egy szervezet gyenge, beteg, akkor az energiájának nagy része a test egyensúlyi állapotának fenntartására, a hiányállapotok, vagy kóros állapotok leküzdésére, kompenzálására fog elmenni. Nem marad sok energiája a szellemi fejlődésre! ... Magyarul: ha folyamatosan odafigyelsz a kicsid minőségi táplálására (tápanyagban gazdag, változatos, vegyszermentes és szinte cukormentes), akkor máris rengeteget tettél szellemi fejlődése érdekében!


A tartalom szavakban:
ételkészítési alapelvek - a valódi ízek megismertetése - gabona, zöldség, gyümölcs, hüvelyesek - a burgonya helye - bolti gyümölcslevek  bébipuding, bébijoghurt, babapiskóta, ... helyett - mi legyen a hússal - fagyasztás, mikrózás - déligyümölcs, primőr


A cikksorozat további részei:


És ha még nem olyan nagy a gyermeked, hogy az anyatejen kívül mást is adj neki: 


További érdekességek a gyermekétkeztetés témában:

 

komment

Címkék: táplálkozás gyermek érdekesség otthon immunrendszer

süti beállítások módosítása