Nyakunkon a húsvét, ismét meg lehet magunkat, illetve vendégeinket örvendeztetni egy-egy finom egészséges falatkával, amit otthon, saját magunk készítünk el. Természetesen teljes értékű élelmiszerekből, alapanyagokból érdemes építkezni, így biztosan mellőzni tudjuk a szinte minden boltban ilyenkor kapható hús- és egyéb ételféleségekben levő nátrium-glutamátot, "E" számok tömkelegét, cukrot, műfüstöt, nitrites-pácsót, kakaós tejbevonót, neonszínű tojáscukrot, etilvanillint, egyebeket. Na, vesszenek a műkaják, jöjjenek a finomságok:
- Töltött tojások: tojáskrémmel, sajtkrémmel, parajkrémmel, tonhalkrémmel
- Medvehagymás zöldségkrém
- Diós fokhagymakrém
- Burgonyás kalács
- Zöldséges-currys szamósza (nem szamóca!)
- Mogyorós-szezámos sajtfalatkák
- Sajttal töltött köles ropogós zöldborsó mártással
- Mákos hajdina, vagy kukoricagánica
- Őrségi babsaláta
- Szaladós (rábaközi csíramálé)
- Húsvéti nyuszibriós
- Répatorta
További, Húsvétkor is aktuális írások:
Húsvét akkor és most - szokások, további egészséges receptek
Az Ősmagyarok konyhája – 1. rész
Gesztenyepüré és gesztenyemassza házilag