Bár az eredeti cikk a hiperekben kapható, szennyezett paradicsomról szól legfőképpen, mégis említést tesznek benne az uborkáról és az eperről is. Úgy gondoltam, ha hazait vásárolok, kevésbé vagyok kitéve a káros szermaradványok hatásának. De sajnos csalódnom kellett. Olvasd el, hogy mit sikerült egyik civil szervezetünk, a Levegő Munkacsoportnak kiderítenie, illetve kedvenc egészséges életmóddal foglalkozó oldalam egyik szerkesztője, Juzus, mivel magyarázza a paradicsom pirosságát, és milyen összefüggés van a külső szín, és a magok zöld/sárga színe között.
És hogy melyek azok a zöldségek/gyümölcsök, amik kevésbé vannak szennyezve? Például káposzta, sárgarépa, szilva, banán. A lényegesen gyakrabban szennyezettek közé sorolhatók a bogyós gyümölcsök, saláta, primőráruk.