HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Problémák az evés körül - kisgyermekeink táplálása

2010.04.06. 10:17 Makk.Marci

Ismét remek cikkel örvendeztetett meg minket Plútó a kisgyermekek táplálásáról szóló cikksorozat következő részeként. Az előző részben  a tápanyagokban gazdag, változatos étrend kialakítása volt terítéken, erről én is írtam már korábban.

A Problémák az evés körül viszont azokat az apró trükköket, további fontos tényezőket taglalja, hogy mire kell még figyelnünk ahhoz, ha gyermekünkben egészséges étkezési szokásokat szeretnénk kialakítani. Az étkezés közbeni játék, a gyerek utáni rohangálás, együtt étkezés, kedvenc ételek és egy sor más problémakör tárgyalásáról van szó. A cikkíró az első három évben végigcsinált tudatos, következetes ízlésformálás, vegyszermentes étrend kialakítás után már-már feladta az elveit, amikor: (és itt kezdtem el libabőrös lenni én is)


De aztán elkezdtek jönni bizonyos figyelemreméltó jelek: a nutellás kenyeret az oviban sosem ették meg a gyerekeim, sőt a nagyobbik fiam ilyenkor rendre elmagyarázta a gyerekeknek és az óvónőknek, hogy a nutella káros az egészségre és rontja a fogakat. Az óvodai szülinapi csokitortákat eleinte ették, de aztán megundorodtak tőle, és vagy egyáltalán nem kértek belőle, vagy csak pár falatot. A tejszínhabot egyikük sem ette meg, mindig mindenhonnan lebányászták. Ha valami miatt édességet adtak nekik jutalmul, akkor azt eleinte elfogadták, meg is ették, de aztán az sem kellett nekik. Sokszor hazahozták ezeket, letették valahová és rá se néztek többet - vagy pedig a zsebeikben találtam meg őket. Ellenben a gyümölcsevéssel sosem volt gondjuk, és sokszor vizet kértek inni akkor is, ha egyébként valami gyümölcslé volt. A mai napig vízivó mindkét gyerekem, vendégségekben is általában vizet kérnek inni – és ezen nagyon el szoktak csodálkozni a vendéglátók.


Tehát melegen ajánlom minden kisgyerekes szülőnek ezt a cikket. És ha már az oldalon jársz, el ne felejtsd letölteni a 10 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból c. ingyenes tanulmányt.

További részek:



További oldalak:





 

komment

Címkék: táplálkozás gyermek otthon immunrendszer gyermekáldás házi praktikák

süti beállítások módosítása