HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Antibiotikum - mikor, mire, mennyit?

2010.02.08. 13:14 Makk.Marci

Sokszor hallottam már, hogy antibiotikumot nem jó vírusfertőzésből történő gyógyulásra szedni. Most utánajártam a dolognak, és találtam egy nagyon jó összefoglaló cikket, ami szinte konyhanyelven összefoglalja az antibiotikum-vírus-baktérium hármasának kapcsolatát.

Kiderül belőle például, hogy létezik teszt, amely szinte 100%-os biztonsággal kimutatja, hogy baktérium, vagy vírusfertőzése van az embernek, de sajnos Magyarországon nagyon kevés háziorvosi rendelőben található meg ez a fajta vizsgálati módszer.

A tartalomból:      Antibiotikum igen vagy nem?, Gombák csatasorban, Hogyan kerüljük el a bajt?, Gyógyító idő,  Jó baktériumok, Vírus ellen nem jó!, Láz és bágyadtság, Teszttel biztosra mennénk. A teljes cikk:

Mikor érdemes szedni, és mire jó az antibiotikum?

 

Belegyűjtöttem még az antibiotikum szedésének témájába, hogy milyen hatása van a terhességre, szoptatásra, menstruációra, alkoholfogyasztással együtt milyen lehetőségek vannak, milyen természetes antibiotikumok léteznek, milyen mellékhatásai vannak, íme egy csokorravaló:

komment

Címkék: immunrendszer alapmű

süti beállítások módosítása