Hogy melyik lehet az a növény, amit a görögök szentként tiszteltek, a kínaiak a Nagy Fal építésénél savanyítva fogyasztottak, a francia gólyamese szerint pedig az édesanyák ebben találják meg kisbabájukat? Hogyan készül a vecsési káposzta?
Mindezeket, és a következő saláta jellegű recepteket megtalálod a Téli vitaminforrások: a sokoldalú káposzta cikkben!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal!
- Majonézes káposztasaláta, házi majonéz készítése
- Almás káposztasaláta
- Tejfölös káposztasaláta
- Narancsos vöröskáposzta saláta
- Tormás káposztasaláta
- Sárgarépás savanyúkáposzta saláta
- Koreai savanyú kel — Kimchi
- Japán savanyú káposzta – Kyabetsu sudzuke
- Tejfölös savanyúkáposzta saláta
- Céklás savanyúkáposzta saláta
- Majonézes savanyúkáposzta saláta
- Hagymás-almás savanyúkáposzta saláta
Olyan érdekes a cikk, hogy idézni kell belőle néhány gondolatot! De mennyi minden hasznos tanács található még ott!
Kutatások szerint fogyasztása csökkentheti az emésztőszervi és a légzőszervi rákok kialakulásának veszélyét... a káposztában található C-vitamin a gyomor és a nyelőcsőrák ellen véd... Hajtja a vizeletet, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, méregtelenít... Serkenti az immunrendszert, levét gyomorfekélyre, gyomorégésre, emésztési problémákra javasolják a természetgyógyászok... Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szorulás, csökkenthető a vastagbélrák kialakulásának veszélye... Külsőleg a káposztalé gyógyítja a harapást, a csípést, a pattanást, a herpeszt, az ótvart... A káposztapakolás kiváló égésre, övsömörre, herpeszre, horzsolásra, csípésre... a savanyú káposzta különleges előnye, hogy az erjedés során olyan savtermelő, jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező hatással vannak a bélflórára, megakadályozva más, káros mikrobák megtelepedését... A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin-tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ezért nagyon fontos vitaminforrásunk..