HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Káposzta, a sokoldalú téli vitaminforrásunk

2011.01.21. 22:46 Makk.Marci

Hogy melyik lehet az a növény, amit a görögök szentként tiszteltek, a kínaiak a Nagy Fal építésénél savanyítva fogyasztottak, a francia gólyamese szerint pedig az édesanyák ebben találják meg kisbabájukat? Hogyan készül a vecsési káposzta?

Mindezeket, és a következő saláta jellegű recepteket megtalálod a Téli vitaminforrások: a sokoldalú káposzta cikkben!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal!

 

Olyan érdekes a cikk, hogy idézni kell belőle néhány gondolatot! De mennyi minden hasznos tanács található még ott

Kutatások szerint fogyasztása csökkentheti az emésztőszervi és a légzőszervi rákok kialakulásának veszélyét... a káposztában található C-vitamin a gyomor és a nyelőcsőrák ellen véd... Hajtja a vizeletet, csökkenti a gyulladást, fertőtlenít, méregtelenít... Serkenti az immunrendszert, levét gyomorfekélyre, gyomorégésre, emésztési problémákra javasolják a természetgyógyászok... Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szorulás, csökkenthető a vastagbélrák kialakulásának veszélye... Külsőleg a káposztalé gyógyítja a harapást, a csípést, a pattanást, a herpeszt, az ótvart... A káposztapakolás kiváló égésre, övsömörre, herpeszre, horzsolásra, csípésre... a savanyú káposzta különleges előnye, hogy az erjedés során olyan savtermelő, jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező hatással vannak a bélflórára, megakadályozva más, káros mikrobák megtelepedését... A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin-tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ezért nagyon fontos vitaminforrásunk..

 

komment

Címkék: táplálkozás érdekesség alapmű házi praktikák

süti beállítások módosítása