HTML

Makk.Marci

Makk Marci egy derék gyerek, - Mindig vidám, sokat nevet, - Játszik, ugrál, tornázik, - Hóban csúszkál, nem fázik, - Télen-nyáron jól mulat, - Mert egészséges, mint a makk!

Biszfenol (BPA), minden napra egy kis adag

2010.11.13. 10:57 Makk.Marci

Ha még nem hallottál a Biszfenol, vagy BPA egészségkárosító hatásáról, akkor hál' istennek hamarosan a boltok polcain is fogsz velük találkozni, mármint a jelöléssel, hogy mely termékek is tartalmaznak ebből az anyagból, és hogy mennyire károsak (úgy tartják, leginkább csecsemők, várandósok és kismamák számára a legveszélyesebb). De hogy mi is ez, milyen tiltások, kezdeményezések várhatók, egyáltalán várhatók-e, milyen megoldásra számíthatunk a Levegő Munkacsoport kezdeményezése jóvoltából, a Még mindig biszfenol-amit nap mint nap megeszünk, megiszunk... cikkből megtudhatod.

Rengeteg, nap mint nap használt termékben benne van (cumisüveg, ételtároló, ásványvizes műanyag palack, kerékpáros kulacs, stb.), és rengeteg káros hatásáról (mellrák, cukorbetegség, hormonális zavarok előidézője, stb.) jelent már meg cikk, érdemes átfutnod őket:
 

 

komment

Címkék: táplálkozás érdekesség rákmegelőzés gyermekáldás alapmű házi praktikák

süti beállítások módosítása